ROBOTKAMP 2018 een groot succes!

Op maandag 30 juli gingen 15 jongens en meisjes in fablab Geel aan de slag om hun eigen robotwagentje te maken tijdens het allereerste Robotkamp. In de voormiddag gingen de kinderen zeer gedreven aan de slag met de soldeerbout om al de componenten juist op hun printplaat te solderen na enkele verbrande vingers en wat gesmolten componenten slaagde iedereen in deze taak zodat ze tekens na een half dagje sport de volgende dag weer fris en monter konden starten aan de volgende taak, de assemblage van de robotwagen bijvoorbeeld.

Uiteraard konden de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten door zelf een basisplaat voor hun robot te ontwerpen. Ontwerpen in een tekenprogramma op de computer leek toch niet zo evident voor deze jonge ontwerpers maar de resultaten mochten er zeker wezen. Prachtige robots kwamen tevoorschijn, racewagens, androidrobots, minions zelfs een echte unicorn was van de partij, jammer dat ze nog niet konden rijden.

Een laatste stap was dan ook om deze robotjes zelf te programmeren. En al snel zat het computerlokaal helemaal gevuld met talentvolle programmeurs. Mits enkele basistechnieken aan te leren waren deze helden vertrokken om hun robotjes de gekste dingen te laten doen. De robotjes draaide overuren, reden rondjes, speelde melodietjes, lampjes flikkerde, …

De interesse was groot en eigenlijk hadden we tijd te kort om de robot al zijn kunstjes aan te leren maar de kinderen kregen hun robotjes mee naar huis zodat ze thuis zelf verder aan de slag konden gaan.

Aan al de deelnemers van het robotkamp, een dikke proficiat met de geleverde prestatie. De begeleiders hebben enorm genoten van jullie aanwezigheid, gedrevenheid en inzet. Graag zien we jullie dan ook nog eens terug in het fablab waar jullie allen welkom zijn tijdens de openingsuren om te tonen wat jullie robot ondertussen allemaal kan, om jullie eventueel te helpen bij zaken die wat minder vlot gaan of om je robotje nog verder te tunen met stickers, prints, spoilers, …

Hopelijk tot snel,

Bram en Nina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.